Liis Kängsepp • 17. detsember 2003 kell 12:20

Estonian Air kauba- ja postiveo hulk on aastaga suurenenud kolmandiku võrra

Estonian Air vedas novembris 151.3 tonni kaupa, sellest eksport 53.3 tonni ja import 98 tonni ning 37.8 tonni posti.

Võrreldes novembriga 2002 kasvas kaubaveomaht 35.9%.

Olulisemad liinid kaubaveol olid novembris endiselt Kopenhaagen, Frankfurt ja Kiiev. Varasemast suurem on olnud ka kauba-ja postivedu Kaug-Idast nii Eestisse kui ka edasi Ukrainasse ja Leetu. Novembris alustas tegevust ka Estonian Airi kaubavedude müügiesindus Hong Kongis, seni tegutses esindajana Hong Kongis Taiwanil asuv kaubavedude esindus.

Kokku on Estonian Air kaubavedude 14 välisesindust: Taanis, Leedus, Lätis, Venemaal, Hispaanias, Rootsis, Taivanis, Ukrainas, Suurbritannias, Ameerika Ühendriikides, Prantsusmaal, Norras ja ka Hong Kongis, Hollandi esindusest teenindatakse ka Belgiat ning Saksamaa esindus katab ka Sveitsi.

Estonian Airi üleminek vaid Boeingutest koosnevale lennukipargile on

suurendanud kaubaveovõimalusi, sõltuvalt reisijate arvust mahub lennukiBoeing 737-500 kaupa kuni paar tonni.

Hetkel kuum