Anne Oja • 17. detsember 2003 kell 22:00

Paltsu firma kohtuistung sai eile nelja minutiga läbi

Maksuameti esindajat polnud ka eilehommikusel Tõnis Paltsu Tallinna linnakohtusse esitatud kaebuse arutamisel. Kohtunik Aulike Salo ütles istungil, et kohtukutse on edasi antud Tallinna juriidiliste isikute maksuameti inspektorile, kelle nime ei suuda ta allkirja järgi tuvastada.

Maksuameti pressiesindaja Aivar Pau ütles, et kohtukutse pole maksuameti juristideni jõudnud. Kohtukutse saabus maksuametisse koos teiste paberitega ning maksuameti kantseleitöötaja andis allkirja ümbriku kättesaamise kohta. ?Kohtukutse kahe silma vahele jäämise puhul oli tegu inimliku eksitusega,? põhjendas Pau. Ülejäänud dokumendid jõudsid juristideni ja maksuamet vastas kohtule tähtaegselt.

Palts ütles, et ta ei võimendaks tänast maksuameti kohtusse ilmumata jätmist üle: ?Nii nagu sohu juhitud sõjaväel ei saa käsu korras lasta ümber rivistuda, nii tuleb suurte organisatsioonide õigele teele juhtimisel omada kannatlikkust."

Kohtusse olid kohale tulnud Tõnis Palts, tema esindajatena advokaadid Ants Karu ja Madis Päts ning tunnistaja Erlike Kumar. Kumar, kes leidis kohtusse tulekuks aega 10kuuse lapse kõrvalt, on teeb Pambos Holdingsile raamatupidamist.

Tõnis Palts kommenteeris, et tegi suvel ministrina kehva tööd. ?Oleksin pidanud maksuametiga poole aasta jooksul hakkama saama,? ütles Palts.

Kohtuistungid kokku 7000kroonise trahvi määramise õigsuse üle lükkusid jaanuari.

Hetkel kuum