• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jõulubarokk

  Neist Heinrich Schütz (1585?1672) on tunnistatud 17. sajandi Saksamaa suurimaks heliloojaks, samuti sai temast esimene rahvusvaheliselt tuntud saksa helilooja.
  Arvatakse, et Schütz oli esimene helilooja, kes kajastas kogu Kristuse sünniloo muusikas. Oletatavasti esimene Saksa oratoorium valmis heliloojal umbes 75 aasta vanuses, kui ta oli Dresdeni õukonna kapellist pensionile lubatud. Käsikiri leiti alles 1908. aastal.
  Marc-Antoine Charpentier (1643?1704) on vahepeal unustusse vajunud prantsuse helilooja, Louis XIV poja, dofääni õuemuusik, kelle 300. surma-aastapäevale pühendatud muusikaüritusi toimub eeloleval aastal mitmel pool maailmas. Charpentier? taasavastamine on toonud kuulajani isikupärase stiiliga muusika, milles kostub itaalia muusika tundlikkust, Prantsuse õukonna toredust, lisaks teatri hiilgust ja erakiriku intiimsust. Ka tema ?Jeesuse sünnilugu? on loodud vaga krahvinna de Guise?i isikliku kabeli muusikute jaoks.
  Sügishooajal peamiselt laias maailmas gastroleerinud Eesti Filharmoonia kammerkoor esineb jõulukontserdil koos projektorkestriga soome, läti ja eesti barokkmuusikuist. Solistid on koori enda ridadest. Dirigeerib tunnustatud vanamuusika interpreet Paul Hillier.
  Autor: Kersti Inno
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".