Hansal suure käibega uus rekord

Peeter Stamberg 08. jaanuar 2004, 00:00

Teist päeva järjest rekordi teinud Hansapanga aktsia tõusuks mõõdeti eile 0,75 protsenti. Kui tõus võrreldes teisipäevaga (1,35%) veidi aeglustus, siis käive kasvas ligi 27 mln krooni võrra, 98,1 miljonile. Sellest suurem oli aktsia käive viimati eelmise aasta detsembri algul.

Hansapanga aktsia on kerkinud viimased viis kauplemispäeva, seda eelkõige tänu välisinvestorite ostuhuvile. Aktsia on viie päevaga tõusnud kokku 6,7 protsenti.

Põhinimekirjas tegi suurima tõusu Eesti Telekomi aktsia, mis kerkis 1,20 protsenti, 105,30 kroonile. Londonis kaubeldakse Eesti Telekomi hoiutõenditega dollarites, mistõttu eilset hinnatõusu toetas ka dollari tugevnemine euro vastu. Käivet tuli aktsiast ligi 13 mln krooni.

Korralik, ligi 7 mln kroonine käive tuli Norma aktsiast. Aktsia kerkis 0,74 protsenti, 105,93 kroonile. Käivet tuli aktsiast rohkem viimati möödunud aasta augusti lõpul.

Üle 1,5 mln krooni eest kaubeldi Tallinna Kaubamaja aktsiaga, kuid hind jäi samale tasemele kui üleeile, ehk 73,54 kroonile.

Suure kukkumise tegi esmaspäeval kõigi aegade tipptasemele jõudnud Saku Õlletehase aktsia. Nii teisipäevane enam kui 13protsendiline tõus kui ka aktsia eilne kukkumine kümnendiku võrra on tingitud madalast likviidsusest. Aktsia sulgus eile 95,44 kroonil, käivet tuli alla 100 000 krooni.

| 0

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing