13. jaanuar 2004 kell 13:16

Börsiülevaade: aktiivsus kukkus kokku

Tallinna börsi tehingute arv, mis möödunud nädalal küündis keskmiselt 160ni, on viimased kaks päeva kiirelt kahanenud.

Tänast passiivset päeva jäi ilmestama kõigest viiskümmend kuus tehingut, mis on madalaim näitaja pärast aastavahetusele järgnenud esimest tööpäeva kuni 2. jaanuari. Ka eile jäi tehingute arv napilt alla saja.

Mõned suuremad tehingud ? nende hulgas üks Eesti Telekomi aktsiatega tehtud 10 miljoni kroonine tehing ? tõstsid börsi päevakäibe siiski arvestava 24 miljoni kroonini.

Väike kauplemisaktiivsus viitab otsekui ooteperioodile, mis on tekkinud kohe-kohe algava neljanda kvartali majandustulemuste hooaja eel. Investorid loodavad ettevõtete majandusraportitest näha tulevikuprognoose ja saada neilt impulsse edasiminekuks.

Maailma suuremate kompaniide kvartalitulemused võivad mõningast mõju avaldada ka Tallinna börsi aktsiate liikumisele. Sellest paremad turuliigutajad on loomulikult aga kohalike ettevõtete majandustulemused. Nendega tuleb oodata aga järgmise kolmapäevani, mil oma tulemused on lubanud teatavaks teha Norma.

Tallinna börsil liikus Hansapanga aktsia täna väga väikses koridoris ja sulgus 341,88 kroonil ehk praktiliselt eilsel sulgemistasemel. Langust päevaga 0,1%.

Eesti Telekomi aktsia oli näha kergelt kosumist (0,9%). Väärtpaber sulgus 110,47 kroonil.

Hetkel kuum