Ülar Lauk • 15. jaanuar 2004 kell 14:31

Vahistati Itaalia ekspeaministri mõrtsukas

Egiptuses vahistati Itaalia terroriorganisatsiooni Punased Brigaadid liige, kes oli tagaselja süüdi mõistetud ekspeaminister Aldo Moro tapmises.

Üle 20 aasta redutanud 46aastane Rita Algranati peeti kinni koos Punastest Brigaadidest eraldunud grupeeringu liikme Maurizio Falessiga. Politsei teatel toimus see Kairo lennujaamas, kui Algranati ja Falessi püüdsid lennukile minna võltsdokumente kasutades. Nad saadeti Egiptuse võimude poolt viivitamatult Rooma.

Punaste Brigaadide arvele jäid paljud terroriaktid Itaalias 1970ndatel ja 80ndatel aastatel. Kõige kõmulisem oli kristlike demokraatide liidri, endise peaminister Aldo Moro röövimine, tema 5 ihukaitsja tapmine ja tema enda mõrvamine pärast 55päevast kinnihoidmist 9.mail 1978.

<#BBC=http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/3397177.stm>

Hetkel kuum