22. jaanuar 2004 kell 7:19

Siemensi kvartalikasum tõusis 39 protsenti

Täna majandustulemused teada andnud Siemensi kvartalikasum tõusis 39 protsenti, 726 mln eurole, vahendab Reuters.

Firma sai majandusaasta esimeses kvartalis 20,49 mld euro väärtuses tellimusi, mida on mullusest 2 protsenti enam. Firma käive langes samal ajal 3 protsenti, 18,329 mld eurole.

Siemensi kasum aktsia kohta tõusis 39 protsenti, 0,82 eurole.

?Ma olen väga rahul esimese kvartali tulemustega, mis kinnitasid meie üldist novembris avaldatud kasumi- ja käibeväljavaadet,? ütles Siemensi juhatuse esimees Heinrich von Pierer. ?Ma olen eriti rahul, kuna vaatamata valuutakursside mõjule näitame me taas kasvu. Makromajanduslikul tasemel olen ma jätkuvalt mures euro tugevnemise tõttu dollari vastu, millel võib olla mõju kogu Euroopa tööstuse konkurentsivõimele.?

Siemensi mobiiltelefonide divisjon müüs 38 protsenti rohkem telefone ehk 15,2 mln tükki. Divisjoni panus firma käibesse oli 1,309 mld eurot ja kasumisse 64 mln eurot.

Siemensi mobiilsidevõrkude divisjoni käive tõusis 6 protsenti, 2,957 mld eurole , tellimused kasvasid 23 protsenti, 3,022 mld eurole. Divisjoni jõudis tagasi kasumisse, teenides 26 mln eurot võrreldes aastataguse 25 mln eurose kahjumiga.

Hetkel kuum