Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põllumeeste Liit ei ole rahvaliitlaste ühendus

  Siiras tänu Äripäeva ajakirjanikule Väinu Rozentalile, et ta reedeses lehes Tartumaa Põllumeeste Liidule tasuta head reklaami tegi. Mis uudis oleks see, et teistes maakondades pole 80% põllumehi üldse erialaliitude liikmed ? uudis on see, et Tartumaal on tõesti veel üks suurem põllumajandustootja, kes pole liiduga ühinenud.
  Meie liidu juhatuse koosolek oli juhuslikult artikli ilmumise päeval ja loo ühislugemine kiskus kõigi näo muigele. Vaatasime ka liidu ruumides ringi, kas kuskilt paistab karvane Rahvaliidu käepikendus, kuid mida polnud, seda polnud. Kohe tegime kiire rehnuti: liidul on 345 liiget, nendest kuulub erakondadesse 65 ? ja rahvaliitlasi on tõesti tervelt 41 (mõõdukaid 7, põllumeeste kogu liikmeid 5, keskerakondlasi 4, isamaaliitlasi 3, reformikaid ja respublikaane 2 ja on isegi üks sotsiaaldemokraat). Muiged muiatud, läksime tõsise töö juurde, mille käigus tekkisid küsimused ? kas kirjatükis on ikka järgitud head ajakirjandustava?
  Kui ajakirjanik oleks teada andnud, et põllumees, kes peab Tartumaa Põllumeeste Liitu Rahvaliidu käepikenduseks, ise Isamaaliitu kuulub, võiks ju mõni ärksam lugeja mõelda ? äkki on isamaaliitlasel kurb meel, et väidetav käepikendus ei lõpe isamaaliste poiste erakonnas?
  Kahjuks on see asjatu lootus, sest põllumeeste maakonnaliit pole poliitiline organisatsioon. Tegeleme ainult maaharijate huvide kaitse ja esindamisega. Tartu liidus toimib ka tõhus majandustegevus, vahendame oma liikmetele umbes 3 miljoni krooni eest põllumajanduslikke sisendeid, kuid me ei ole siiski põhitegevuselt äriorganisatsioon ega saa kahjuks härra Avi kaera mahamüümisel aidata... Kuid ega me siis tubli põllumeest Madis Avi pole üksiku hundina uluma jätnud ? kui toimuvad infoüritused, oleme ikka ka teda kutsunud. Sellel aastal koguti ikaldustoetuse avaldusi läbi põllumeeste maakonnaliitude ja saatsime Madiselegi taotlusblanketi koju. Pole vist vajadust põhjendada erialaliitude vajalikkust ? Tartumaal on sellest aru saadud, sest suurem enamus põllumeestest kuulub liidu ridadesse. Loodan siiralt, et ka teiste maakondade põllumehed sarnaselt toimivad. Maaharijaid on Eestis ainult 5% elanikkonnast. Nad toidavad küll ära kogu Eesti rahva, kuid kuuluvad siiani erinevatesse liitudesse.
  Põllumeeste esindusorganisatsioonide osatähtsus kindlasti tõuseb, et aidata põllumehel läbi murda eurobürokraatiast. Sama tähtis on ka Eestis survegrupina toimimine ? täna kisub põllumehe silma märjaks mõnede koalitsioonierakondade mõistmatus ikaldustoetuse maksmise hädavajalikkusest.
  Et paljud põllumehed kuuluvad just Rahvaliitu, peaks teised Eesti erakonnad mõtlema panema, kas nad on piisavalt meie põllumehe ja maainimese eest hea seisnud. Käisin hiljuti külas Saksamaal Mecklenburg-Vorpommeni maakonna põllumeestel. Saksamaa kolleegid ütlesid, et nende liikmetest on parteistunud üle 50%, kuid hääl antakse ikka selle partei poolt, kes on kõige põllumeestesõbralikum. Järele mõeldes on sarnane käitumine ka meie põllumeestel tulevikus ainuvõimalik.
  Lugupeetud tubli põllumees Madis Avi! Tartumaa Põllumeeste Liidu uksed on sulle ja kõigile teistele põllumeestele, kes meie liitu veel ei kuulu, lahkesti avatud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vandeadvokaat ühistranspordist: alarahastuse vältimine on riigi vastutus
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
SAF Tehnika kasum kasvas aastaga poole võrra
Riia börsil noteeritud sidetehnikatootja SAF Tehnika teenis juunis lõppenud majandusaastal aktsia kohta 2,01 eurot kasumit, mis on 53% enam kui eelmisel majandusaastal.
Riia börsil noteeritud sidetehnikatootja SAF Tehnika teenis juunis lõppenud majandusaastal aktsia kohta 2,01 eurot kasumit, mis on 53% enam kui eelmisel majandusaastal.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Raadiohommikus: kütusekriisist, elektrituru reformist ja väikeettevõtetest
Kui suured on Eesti diiselkütuse varud ja kas meil talveks ikka kütust jätkub? Teemat kommenteerib Tartu Terminali üks omanikest Rauno Raudsepp.
Kui suured on Eesti diiselkütuse varud ja kas meil talveks ikka kütust jätkub? Teemat kommenteerib Tartu Terminali üks omanikest Rauno Raudsepp.
Raadiohommikus: Eesti ettevõte saab Saksamaal soodsamalt hakkama
Viljandis kuivtoidupakke tootev Tactical Foodpack rajab uue tehase Saksamaale, sest – nii üllatavalt, kui see ka ei kõla – seal tuleb odavam. Ettevõtte tegevjuht Sverre Puustusmaa räägib Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis kõigest lähemalt.
Viljandis kuivtoidupakke tootev Tactical Foodpack rajab uue tehase Saksamaale, sest – nii üllatavalt, kui see ka ei kõla – seal tuleb odavam. Ettevõtte tegevjuht Sverre Puustusmaa räägib Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis kõigest lähemalt.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.