Lammutamine luubi all

ÄP 28. jaanuar 2004, 00:00

Lammutamine, olgugi emotsionaalselt vastupidine tegevus ehitustööle, on siiski Ehitusseaduse mõistes ehitamine. Lammutamine nõuab projekti ja kooskõlastusi, ehitus- ja jäätmeluba ning vahest rohkemgi järelemõtlemist kui uue maja rajamine. Lammutamine on raske ja ohtlik töö ? jäätmed võivad olla tervisele kahjulikud. Lammutustööd toovad kaasa ootamatusi ja võivad avada (või hävitada) ajaloolisi väärtusi.

Hoone lammutamine ei pruugi olla lõpp, vaid pigem uue algus. Enamik ehitus- ja lammutusjäätmeid on taaskasutatavad pärast ümbertöötlemist või restaureerimist. Vana materjali taaskasutamine lisab kahtlemata ehitisele kultuuriväärtust.

Ehitus- ja lammutusprahi töötlemist, vedu ja ladustamist käsitlev Jäätmeseadus on praegu (28.01) Riigikogus kolmandal lugemisel. Kas ja millisel kujul seadus vastu võeti, räägitakse seminaril.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing