Setterid annavad põneva vaatemängu

Tiina Kolk 30. jaanuar 2004, 00:00

Eestis on setterite klubi presidendi Andres Liivi hinnangul ligi 500 setterit ? enamik on iiri setterid, gordoneid on üle kahekümne ja inglise settereid üle kümne, kahjuks ei kasvatata meil ühtegi iiri puna-valget tõugu setterit.

Linnukoerteks aretatud setterite kohta võib öelda palju kiitvaid sõnu. Nad on energilised, väga aktiivse liikumisega, nõtked ja sitked, vastupidavad, suurepärase töövõime ning hea huumorimeelega intelligentsed ja sõbralikud koerad. Setterid võluvad oma graatsilisuse ja aristokraatlikkusega, tänu oma heasüdamlikule olemusele on nad suurepärased perekoerad.

Tänavusest näitusest võtab osa 60 koera ? võistlevad kõik Eestis kasvatatavad setteritõud mitmes vanuseklassis, alates beebikutsikatest (3?6kuused) kuni kaheksa-aastaste veteranideni. Kohtunik Jukka Kuusisto Soomest hindab nii koerte oskusi, kuulekust kui ka välimikku.

Koerasõpru ootab ees põnev ning nauditav vaatemäng, võimalus jälgida ja võrrelda, kuidas peavad võistluspingele vastu kutsikad, t?empionid või veteranid. Setterite klubi korraldatavat traditsioonilist näitust võiksid külastada need inimesed, kes tahavad omale koera võtta. Setter ei kõlba oma sõbraliku loomu tõttu valvekoeraks, aga ta on suurepärane seltsiline, kes armastab ülevoolavalt oma peret. Setter tahab iga päev pikki jalutuskäike teha, talle meeldib joosta ja ujuda, ta on alati heatujuline ja mängulusti täis. Setterikutsikate keskmine hind on 8000 kr. Olenevalt tõust ja sugupuust võivad kutsikad palju kallimad olla. Soovi korral saab endale kindlasti kutsika leida Eesti Setterite Klubi kaasabil.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing