Iiri paberivabrik kolib tootmise Eestisse

Gea Velthut-Sokka 02. veebruar 2004, 00:00

Äripäeva andmetel peaks uus tehas tulema Tallinna lähistele ning luuakse umbes 100 töökohta. Iirimaale Belfasti jääb vaid ettevõtte peakontor.

PA Newsi ajakirjaniku Ian Grahami sõnul on Victor Stationery valinud vaikimise taktika, et mitte ärritada ametiühingut. ?150 töötaja koondamine on suur löök, sealkandis pole uut tööd just kerge leida,? nentis Graham.

Ettevõtte juhtkond ei olnud reedel nõus kommentaari andma, paludes uuesti helistada uue nädala teisel poolel. Investeeringut Eestisse vahendas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, kust samuti ei õnnestunud kommentaari ega lähemat informatsiooni saada.

Konkurendi tulekust ei olnud kuulnud ka Kohila paberivabrik.

1882. aastal asutatud Victor Stationary on üks Euroopa suurimatest vihikute ja märkmike tootjatest, toodang on 15 000 tonni ehk 90 miljonit töövihikut aastas. Firma kuulub Business Worldi koostatud Põhja-Iirimaa ettevõtete TOP 500sse.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing