Vanglates tehakse ruumi ärimeestele

ÄP 04. veebruar 2004, 00:00

Vene finantsparunite impeerium mõraneb. Boriss Berezovski ja Vladimir Potanin on finantskriisi ja poliitilise määramatuse tagajärjel kaotamas nii oma vara kui staatust. Teisipäeval korraldas Vene siseministeeriumi eliitüksus riigi peaprokuröri käsul reidi Boriss Berezovski kontrolli all olevasse naftafirmasse Sibneft. Ametlikku selgitust ei järgnenud, kuid teada on, et Venemaa suuruselt seitsmendal naftakompaniil on suured maksuvõlad.

Toimunuga haakub asjaolu, et peaminister Jevgeni Primakov kuulutas sõja Venemaal lokkavale majanduskuritegevusele. Peaminister lubas 10 000 kriminaalkurjategijale amnestia anda, et saada ülerahvastatud vanglates ruumi korrumpeerunud ametnikele ning altkäemaksu andvatele ärimeestele. Läinud aastal mõisteti vanglakaristus enam kui 2000 ametnikule.

Hetkeseis: Viis aastat hiljem on Vene õiguskaitseorganite ja Kremli pahameele alla sattunud Jukose juht Mihhail Hodorkovski.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. December 2011, 07:50
Otsi:

Ava täpsem otsing