Tallink toob märtsi alguses Paldiski-Kappelskäri liinille suurema kaubalaeva

Inno Tähismaa 04. veebruar 2004, 15:44

Tallink Grupp toob märtsi alguses suurema kaubalaeva Paldiski-Kappelskäri liinile.

Laev on ostetud 2003. aasta lõpus ja kannab nime Regal Star, teatas Tallink. Seni Rootsi liini teenindanud Kapella läheb seejärel Tallinn-Helsingi liinile.

'1999 aastal ehitatud Regal Star on ligi kaks korda suurema mahutavusega, võttes peale umbes 115 veokit ja üle 100 sõiduauto. 1A jääklassiga laeva maksimumkiirus on 17,5 sõlme, laevas on kajutikohad ka sajale reisijale,' ütles Tallinki finantsdirektor Andres Hunt pressiteate vahendusel. Tema sõnul jõuab uus laev Eestisse paari nädala pärast ja liinile märtsi alguses. Kapella hakkab kliente teenindama Tallinn-Helsingi liinil, kus Tallinkil seni spetsiaalselt kaubavedudele orienteeritud laev puudus.

Tallinki peadirektor Kalev Järvelill on põhjendanud uue kaubalaevu ostu kasvava kliendinõudlusega. 'Me näeme klientide arengut jälgides kasvuvõimalusi nii Tallinn-Helsingi kui Paldiski-Kappelskäri liinil,' ütles Järvelill.

Regal Star sõitis varem Vahemere Salerno-Palermo ja Salerno-Valencia liinidel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing