10. veebruar 2004 kell 7:38

Perlos jõudis mullu kasumisse

Soome mobiiltelefonide osade tootja Perlos jõudis mullu kasumisse.

Firma teenis 2003. aastal 8,6 mln euro suuruse puhaskasumi (ligi 135 mln krooni) võrreldes aasta varasema 2,1 mln eurose kahjumiga. Firma käive kasvas 24 protsenti, 452,3 mln euroni. Firma kasumiks aktsia kohta kujunes 0,16 eurot võrreldes aasta varasema 0,04 eurose kahjumiga.

Firma IV kvartali käive kasvas 43 protsenti, 145,1 mln euroni. Firma teenis 8,6 mln eurose puhaskasumi võrreldes aasta varasema 2,6 mln eurose kahjumiga.

Firma prognoosis 2004. aastaks telekommunikatsiooni- ja elektroonika ärisektorites vähemalt ülemaailmse mobiiltelefonide kasvuga võrdset käibekasvu. Firma tegevuskasum ja kasum aktsia kohta peaksid mullusega võrreldes paranema. Esimeses kvartalis peaks firma käive kasvama vähemalt neljandiku võrra mullu sama perioodiga võrreldes ning kasum peaks tulema selgelt positiivne.

Perlose nõukogu teeb aktsionäride koosolekul ettepaneku maksta 0,10 eurose dividendi aktsia kohta.

Firma aktsia maksis eilse sulgemishinna järgi Helsingi börsil 8,47 eurot.

Hetkel kuum