Töö arvutiga ei nõua kontoris istumist

Agur Jõgi 17. veebruar 2004, 00:00

Ühe pikemaks veninud tööpäeva lõpus leidsin postkastist, st loomulikult e-postkastist (ei mäletagi, millal tavaline postiteenus viimati midagi peale ametlike lepingute, arvete või õnnitluskaartide mulle tõi) ITee üleskutse kirjutada sellest, kuidas erinevad igapäevases kasutuses olevad IT-seadmed elu veidigi mugavamaks muudavad. Kuidas IT teie elu mugavamaks muuta saab, peate ise järele proovima. Mina räägin järgnevalt, kuidas see artikkel valmis. Ehk leiab sellestki loost keegi endale midagi kasulikku. Ahjaa, samal ajal kirjaga toimetusest saabus ka terve ports teateid, et mitmed minu e-kirjasõbrad on proovinud mulle viirust edasi saata ? järjekordselt on liikumas üks ussviirus. Minu arvutini siiski pahalane ei jõudnud, sest meie IT-halduse meistrimehed on tööle seadnud väga võimeka viirustõrje lahenduse.

Artikli esitamist oodati alles nädala pärast. See on täpselt paras periood, et mitte kiirustama hakata ja lubada endale rahulikku süvenemist. Selleks et mind ei tabaks tudengi sündroom (eksamiks õpitakse eksamile eelneval ööl), panin meeldetuletuse märkused enda mobiiltelefoni kalendrisse ja arvuti ülesannete nimekirja (seda task-list?i sünkroniseerin ka enda iPAQi pihuarvutiga). Paariks päevaks unustasin teema täiesti, kuni pihuarvuti mulle minu kohustust meelde tuletas. Parasjagu tulid mõttesse ka mõned kirjatöö pidepunktid, mis ma kohe ka pihuarvutisse kirja panin. See ei ole siiski seade, mida aktiivselt kirjatööks kasutada, ja nii saatsin esimesse WiFi-alasse jõudes oma märkused e-kirjaga postkasti, et jätkata juba kirjatööks palju sobilikuma sülearvutiga. Kontoris igapäevaste tööde vahel ei tekkinud siiski head võimalust artiklile keskenduda ja nii tuli appi võtta paar õhtust tundi kodus.

Kodune interneti püsiühendus ei ole Eestis juba ammu enam midagi uut. Väga paljud on loobunud ka seina ääres vedelevatest andmesidekaablitest. Igale poole kaabliga pistikut vedada nagunii ei õnnestu. Samas on keeruline ette arvata, kas pere eelarvega tegelemine, teksti kirjutamine või lihtsalt internetis surfamine laabub kõige paremini söögilaua taga või kamina ees istudes. Traadita andmesidevõrk WiFi on suurepärane abimees lisaks muudele kohtadele ka koduses majapidamises. Ja kui paigaldada koduarvutisse personaalne tulemüür ning viirusetõrje, võib vahel isegi kontorisse minemata jätta ning virtuaalse privaatvõrgu ehk VPN-ühenduse abil kodust kaugtööd nautida.

Nüüd, kus artikli sünnilugu kirjas, pean veel üles otsima oma vana hea digikaamera. Foto liitmine artikliga on samuti lihtne. Sülearvutil ja kaameral on sinihamba-nimeline sisseehitatud andmeedastuse võimalus (Bluetooth). Ja ongi valmis ? Save File ja e-kiri toimetusse teele.

Peaaegu pidin unustama. Kirjutamise vahepeal käisin füüsilise vormi eest hoolt kandmas ? suusatasin Nõmme metsas tubli poolmaratoni. Südametegevuse salvestasin Polari kella abil. Infrapunaühenduse abil kandsin treeningu tulemuse arvutisse ja nüüd võin saavutusi graafiliselt hinnata ning plaane seada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:37

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing