Hewlett-Packardi kasum kasvas pea kolmandiku võrra

20. veebruar 2004, 11:11

Maailma üks suuremaid arvutitootjaid Hewlett-Packard teatas kvartalikasumi 30protsendilisest kasvust, teatab uudisteagentuur Reuters.

Riistvaragigandi puhastulu kasvas 31. jaanuaril lõppevas neljandas kvartalis 936 miljoni dollarini (11,5 miljardi kroonini) ehk 30 USA sendini aktsia võrrelduna 721 miljoni dollari ja 24 sendiga aasta tagasi. Kontserni käive kasvas 9 protsenti 19,5 miljardi dollarini (305 miljardi kroonini), mis oli kaks korda kiirem kui kompanii ühel olulisemal konkurendil Dellil.

?Ma ütleks, et ühinemine on hakanud tulemust andma,? kommenteeris Hewlett Packardi tulemusi analüüsikeskuse Roy Papp and Associates uuringute juht Rose Papp. Selles valguses paistavad positiivselt serveriäri 108 miljoni dollari suurune kasum võrrelduna 82 miljoni dollari suuruse kahjumiga möödunud aastal (sektori käive kasvas 4,8 protsenti 3,92 miljardi dollarini). Teine kriitiline sektori, lauaarvutite äri, käive kasvas 20 protsenti 6,19 miljardi dollarini ja tegevuskasum pea poole võrra 62 miljoni dollarini.

Kui Hewlett-Packard võttis 2002. aastal Compaqi üle, pidasid paljud kriitikud just neid kahte sektorit ühinenud kompanii kõige nõrgemateks sektoriteks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing