Hewlett-Packardi kasum kasvas kolmandiku võrra

Tõnis Oja 23. veebruar 2004, 00:00

Riistvaragigandi puhastulu kasvas 31. jaanuaril lõppenud neljandas kvartalis 936 miljoni dollarini (11,5 miljardit krooni) ehk 30 USA sendini aktsia võrrelduna 721 miljoni dollari ja 24 sendiga aasta tagasi. Kontserni käive kasvas 9 protsenti, 19,5 miljardi dollarini (305 miljardit krooni), mis oli kaks korda kiirem kui kompanii ühel olulisemal konkurendil Dellil.

?Ma ütleks, et ühinemine on hakanud tulemust andma,? kommenteeris Hewlett-Packardi tulemusi analüüsikeskuse Roy Papp and Associates uuringute juht Rose Papp.

Selles valguses paistavad positiivselt serveriäri 108 miljoni dollari suurune kasum võrrelduna 82 miljoni dollari suuruse kahjumiga möödunud aastal (sektori käive kasvas 4,8 protsenti, 3,92 miljardi dollarini).

Teise kriitilise sektori, lauaarvutite äri, käive kasvas 20 protsenti, 6,19 miljardi dollarini ja tegevuskasum pea poole võrra 62 miljoni dollarini. Kui Hewlett-Packard võttis 2002. aastal Compaqi üle, pidasid paljud kriitikud just neid kahte sektorit ühinenud kompanii kõige nõrgemateks sektoriteks.

Nõrgemaks on jäänud aga hoopis kompanii senine kasumimootor ? printerite ja pildiesitusgrupp, mille käive kasvas vaid 8%. See oli analüütikute arvates pettumus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing