Tallink ostis uue kiirlaeva

25. veebruar 2004, 14:03

Laevandusfirma Tallink Grupp toob uue hooaja alguses Tallinn-Helsingi liinile uue 1997. aastal ehitatud kiirlaeva, mis hakkab kandma nime Autoexpress 3.

Tallink Grupi peadirektori Kalev Järvelille sõnul on uue kiirlaeva ostu eesmärk tugevdada turismihooaja eel ettevõtte liidripositsiooni Tallink-Helsingi liinil.

'Peale tax-free kaubanduse kadumist alates 1. maist, suureneb kiirlaevade roll Tallinn-Helsingi liinil oluliselt. Uue kiirlaeva ostmine on meie käik sisenemaks suhteliselt prognoosimatusse keskkonda peale tax-free kaubanduse kadumist,' märkis Järvelill. Tema sõnul ootab Tallink lähiajal tax-free kaubanduse kadumise kompenseerimise küsimuses ka tänase valitsuse seisukohta.

Tallink Grupi teatel on uue kiirlaeva pikkus 94 meetrit, laius 16 meetrit ning kiirus 37 sõlme. Autoexpressil on 600 reisijakohta, laev võtab peale ka kuni 170 sõiduautot. Tallink ostis uue laeva Gibraltarist, laeva ostuhinda ettevõte ei avalda.


Soome suunal teenindas Tallink seni kokku nelja alusega, kahe kruiisilaeva Romantika ja Meloodiaga ning kiirlaevadega AutoEkspress ja AutoEkspress 2.

Märtsis toob Tallink Tallinn-Stockholmi liinile uue kruiisilaeva Victoria I. Victoria I on 2002. aasta kevadel valminud kruiisilaeva Romantika sõsarlaev, mis mahutab 2500 reisijat ja laeva autotekk 550 sõiduautot. Aprilli alguses alustab ettevõte teenindamist avataval liinil Helsingi-Tallinn-Peterburi.

2003. aastal teenindas Tallink kõikidel ettevõtte hallatavatel liinidel kokku 2.6 miljonit reisijat, sellest Soome suunal 2,1 miljonit reisijat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing