Ülo Toomsalu • 26. veebruar 2004 kell 6:07

PM: Tartu lennuväli ootab rahvusvahelist lendajat

Tartu lennuväljal on lõpetamisjärgus tööd, mis annavad võimaluse teenindada ka rahvusvahelisi regulaarlende.

Eile andsid ehitajad Ülenurmel lennuvälja juhtidele üle uue kütuselao, kus rahvusvahelisi lende teenindavad lennumasinad saaksid kütust tankida tavahinnast odavama eksporthinnaga, kirjutab Tartu Postimees.

Tuleval nädalal peaks Tartu lennuväljale saabuma Moskvast spetsialistid, kes hakkavad seadistama Inglismaalt pärit pagasikontrolliaparatuuri ning õpetavad Tartu lennuvälja inimesi sellega töötama. Moskvast tulevad inimesed seetõttu, et Ülenurmele kontrollaparatuuri tarninud firma Ida-Euroopa esindus asub just selles suurlinnas.

Kokku läksid tööd ja uuendused maksma 1,4 miljonit krooni, sellest 933 000 krooni tuli ettevõtluse arengu sihtasutuselt, ülejäänu riigi möödunud aasta lisaeelarvest.

«Märtsi jooksul peaksime olema kõikide tööde, seadistamiste ja lubadega niikaugel, et oleme minimaalsel tasemel valmis teenindama rahvusvahelisi regulaarlende,» märkis ASi Tartu Lennujaam juhataja Rein Mark.

Regulaarlennuühendust kasvõi näiteks Tartu ja Helsingi vahel lähiaastal paraku ei tule, sest sellest huvitatud lennufirma ei ole saanud riskide jagamise osas võimalike partneritega ühele nõule.

Rein Mark aga sõnas, et võibolla tuleb kõne alla Tartu ja Piirissaare vaheline lennuühendus, mille osas teeb vald Margi kinnitusel suuri jõupingutusi.

Hetkel kuum