Andres Põld • 16. märts 2004 kell 8:59

Ülemiste keskus rentnikega peaaegu täidetud

Ülemistel asuva Eesti suurima ostukeskuse rendipindadest on täidetud 95 protsenti, kinnitas keskuse juht Guido Pärnits.

50 000 ruutmeetri suuruse pinnaga Ülemiste keskuses on kokku 160 rendipinda erinevate kaupluste ning söögi- ja vaba aja veetmise kohtadega. ?Võib-olla 6-7 kohta on sellised, kus veel rentnikku pole,? ütles Pärnits Eesti Päevalehele.

Suurim rendipind on Rimi hüpermarketil, mis võtab enda alla ligikaudu 9000 ruutmeetrit. Uude kaubanduskeskusesse tuleb Eestis veel seninägematu kontseptsiooniga mööblikauplus, mis hakkab paiknema 2500-ruutmeetrisel pinnal, samuti teisi suuri tegijaid.

Ainuüksi teise korruse toitlustuspinnad võtavad enda alla 700 ruutmeetrit.

Pärnitsa prognooside kohaselt käib Ülemiste kaubanduskeskusest aastaga läbi seitsme miljoni külastaja ringis, päevane külastuste arv jääb hinnanguliselt 20 000 kanti. Kliente hakkab kaubanduskeskuses teenindama umbes 1000 inimest.

Ülemiste keskuse ehitusmaksumus ulatub 600 miljoni kroonini. Kuigi ametlik avamine on juba 1.aprillil , käis läinud nädala lõpus kaubanduskeskuse ruumides veel kibe töö. Kiirematel päevadel pidavat objektil olema koguni 400 töömeest.

Hetkel kuum