23. märts 2004 kell 13:18

Oravapartei esitas Igor Gräzini europarlamendi kandidaadiks

Reformierakondlased esitasid sisevalimistel Euroopa Parlamendi kandidaadiks tuntud euroskeptiku, akadeemia Nord professori, Igor Gräzini.

'Olen tänase Euroopa Liidu suhtes kriitiline ja jään selleks. Jään seni, kuni see ei vasta minu kui reformierakondlase nägemusele vabast Euroopast,' ütles Gräzin Reformierakonna teatel. 'Usun, et need inimesed, kel on Euroopa Liidu suhtes sarnased eluterved kahtlused, väärivad oma esindajat ka Euroopa Parlamendis.'

Gräzini sõnul võitleb ta Euroopas erakonna aadete eest talle omasel radikaalsel moel. 'Võitlus ülemäärase bürokraatia ja sotsialismiilmingute vastu, mis on olnud Reformierakonna lipukiri algusest peale, tuleb kindlasti Eestile kasuks. Paradoksaalsel kombel aga ka Euroopa Liidu enda tervisele,' sõnas Gräzin.

Reformierakonna peasekretäri Kristen Michali hinnangul tuleb Gräzini juristi- ja poliitikukogemus europarlamendis kasuks. 'Igor Gräzini värvikas esinemislaad ja mõtteteravus teeksid temast igal juhul Eesti tähelepanuväärse esindaja Euroopa Parlamendis,' sõnas Michal.

Reformierakonna sisevalimised toimuvad 5.-9. aprillini, Euroopa Parlamendi kandidaatide nimekirja kinnitab erakonna üldkogu 25. aprillil.

Hetkel kuum