Kullerfirmad valmistuvad Balti ja Vene turu kiireks kasvuks

13. aprill 2004, 13:28

Suured kullerteenuste firmad ja Soome Post valmistuvad kiireks kasvuks Balti ja Venemaa turul, kus mahud on veel väikesed, kuid potentsiaal suur.

?Balti riikides ja Venemaal on viimastel aastatel kasvutempo olnud 30-40% aastas,? ütles TNT Suomi OY juht Kenneth Palmgren Kauppalehtile. TNT on ehitanud terminaalid nii Vilniusse kui Riiga ning laiendab tegevust Tallinnas. Venemaal on plaanis lähema kolme aasta jooksul ehitada terminaalid nii Peterburi kui Moskvasse.

Ka Soome Post rajab teed Venemaa turule ning kavandab Läänemere ümber logistikakeskuste võrku. Eriti suurt potentsiaali näeb firma logistikaharu juht Kari Savolainen Venemaa postimüügi turus. Kui Saksamaal küünivad postimüügist sooritatud ostud 270 eurole elaniku kohta ja Soomes 150 eurole, siis Venemaal on vastav näitaja alles 2 eurot elaniku kohta.

Samuti ei välista Savolainen muutusi Soome logistikaturul ning keskladude ületoomist madalamate kuludega maadesse nagu Eesti või Läti, kirjutab Kauppalehti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing