Tallinna linnahall tuleks lammutada - ÄP homne juhtkiri

Mati Feldmann 21. aprill 2004, 13:28

Linnavalitsus peab loobuma kahjulikust tehingust Manutendiga, linnahalli oma kulu ja kirjadega lammutama ja siis korraldama uue müügikonkursi.

Igal ehitisel peab olema otstarve; tundub, et Tallinna linnahallil seda pole. Kui linnahall oleks muinsuskaitse alla kuuluv ehitis või tõesti arhitektuurimälestis, oleks tema otstarve turiste ligi meelitada ja niiviisi raha teha. Kahjuks ei teeni linnahall ka seda ülesannet.

Kuivõrd kinnisvarafirmad halli ennast ei taha, vaid magusat mereäärset maad, siis kujuneks maa hind ilma sinna püstitatud ja nüüd laguneva hallita palju kõrgemaks. Uus ja kõrgema hinnaga konkurss tuleks juba ?tühjale? maale, hinnavahega kataks linn lammutamise kulud ja lisaks jääksid tulevikus ära halli ülalpidamiskulud. Müügi eesmärk oleks sellega täidetud.

Võib-olla langetaksid muinsuskaitseameti eksperdid lammutamist lubava otsuse, kui muinsuskaitse peaks hakkama ise linnahalli üleval pidama. Kuigi see oleks just loogiline: kui lammutada ei luba, eks võta siis ülevalpidamise kulud endale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing