11. mai 2004 kell 13:42

Tallinn kulutas mullu HIV- ja narkoennetustööks 6,7 miljonit krooni

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuamet toetas mullu 44 narkomaania ja HIV/AIDSi ennetusprojekti kogusummas 6 701 453 krooni, teatas Raepress.

Eelmisel aastal said sotsiaal-ja tervishoiuametilt raha mitmed erinevad mittetulundusühingud, kes tegelevad riskilaste huvitegevuse organiseerimisega ja probleemsete laste ja perede nõustamisega nii silmast silma kui ka interneti teel. Linn toetas 480 000 krooniga ka ööpäevaringse uimasti info- ja nõustamistelefoni tööd.

Samuti rahastas sotsiaal-ja tervishoiuamet mullu ka mitmeid uimastisõltlastele ja HIV-viiruse kandjatele loodud raviprogramme. Tallinna Lastehaigla sõltuvushäiretega laste üksuse tööks eraldas amet eelmisel aastal 1 miljon 600 000 krooni, lisaks sai lastehaigla 340 000 krooni 15-24 aastaste noorte narkosõltlaste bubrenorfiini raviprogrammiks.

AS Lääne-Tallinna Keskhaigla sai 300 000 krooni programmiks, mille käigus saavad ravikindlustuseta HIV-positiivsed jälgida oma immuunseisundit. Samuti sai Lääne-Tallinna Keskhaigla veel 250 000 krooni HIV-infektsiooniga patsientidele spetsiaalse osakonna rajamiseks.

280 000 krooniga tellis amet mullu ka Tallinna Pedagoogikaülikoolilt Tallinna koolide 8. klasside õpilaste ja nende vanemate kriminaalpreventsiooni ja turvalisuse alase uuringu.

Suurem summa kulus ka narkomaanide rehabilitatsiooni korraldamiseks, näiteks sotsiaalrehabilitatsiooni keskus Loksa sai oma tööks 750 000 krooni.

Hetkel kuum