20. juuli 2004 kell 7:17

EPL: Volinik Siim Kallas tervitab Euroopa ühtset maksubaasi

Ühtse maksubaasi loomisega soovib Euroopa Komisjon defineerida ettevõtete maksustatava tulu ning rakendada liikmesriikides ühesuguseid maksuerisusi.

Kuigi Saksamaa kantsler Gerhard Schröder tervitas intervjuus Financial Timesile ühtse maksubaasi ideed kui sammu otseste maksumäärade ? sealhulgas ettevõtete tulumaksumäärade ? ühtlustamise suunas, ei jaga Eesti eurovolinik Siim Kallas tema entusiasmi, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kallase sõnul on ühtne maksubaas ning ühtsed maksumäärad kaks täiesti ise asja. ?Eestis on tulumaksumäär 26 protsenti, kuid meie maksustame ainult dividende. Samal ajal on aga teistes riikides kõrgemad maksumäärad, kuid palju erisusi ja maksuvabastusi.?

Kui maksustatav tulu on ühtselt defineeritud, hakatakse otsustama maksumäärade üle. Maksumäärade suurus jääb aga Kallase sõnul pikaks ajaks liikmesriikide otsustada, kuna sellist lähenemist toetavad liikmesriigid ning äsja heaks kiidetud Euroopa põhiseaduslik leping.

Hetkel kuum