22. juuli 2004 kell 6:57

PM: arhitektid protestivad Sakala keskuse uue projekti vastu

Tallinnas asuva Sakala keskuse uuendamise projekt on mahtudelt liiga suur ega sobi kokku ümber paiknevate ajalooliste hoonetega, leidsid pealinna arhitektid.

Projekti ei toeta ei Tallinna arhitektuurinõukogu arhitektidest liikmed ega Tallinna säästva arengu ja planeerimise amet (TSAPA), mis pole andnud töö teostajale AS Uus Sakala ei lammutus- ega ehituslube, kirjutab Postimees.

TSAPA juhataja, linna peaarhitekti Igor Volkovi sõnul ootavad nad projekti põhjalikku muutmist. Arhitektuurinõukogu liikmete Margit Mutso ja Karin Hallase väitel on samal seisukohal kõik nõukokku kuuluvad arhitektid.

Tänase seisuga on konkursi algne võitja OÜ Arhitektuuriagentuur keskuse projekteerimisest loobunud ja töö võttis üle Briti arhitektuuribüroo Burrows Cave International.

AS Uus Sakala Keskus nõukogu liikme Peeter Rebase kinnitusel meeldis neile Burrows Cave Internationali pakutud hoone atraktiivne välisilme, millest lähtuvalt anti Arhitektuuriagentuurile soovitus oma projekti muuta. Agentuur keeldus.

Rebase sõnul soovib Uus Sakala AS septembriks esitada TSAPA-le uue muudetud eskiisprojekti ja alustada hiljemalt aasta lõpus ehitust, et püsida planeeritud ajakavas.

Hetkel kuum