Kaido Einama • 29 juuli 2004

Täna tähistatakse ülemaailmset süsteemiadministraatorite päeva

Juuli lõpp on aasta jooksul tõenäoliselt süsteemiadministraatoritele kõige pingevabam aeg nende töös, seetõttu on võimalus firmades anda neile siis vabam päev ja tähtsaid spetsialiste üritustega meeles pidada. Tavaliselt jäävad süsteemi korrashoidjad märkamatuks, kui nad oma tööd hästi teevad ja kõik toimib perfektselt, märgatakse neid aga alles siis, kui midagi halba juhtub. Sellepärast ongi vajalik head süsteemiadministraatorit vähemalt kord aastas eriliselt meeles pidada ja talle tänu avaldada.

Süsteemiadministraator on inimene, kes vastutab arvutivõrkude, lauaarvutite ja telefonivõrgu eest ettevõttes, hoolitsedes uute tööarvutite paigaldamise, kasutajakontode, tarkvara, võrgu turvalisuse, serverite ja andmebaaside administreerimise ning kasutajate abistamise eest. Väiksemates ettevõtetes on tavaliselt üks selline töötaja, suuremates ettevõtetes aga mitu.

MicroLink Eesti, kus ligi kolmandik firma 187st töötajatest on süsteemiadministraatorid, korraldab kolmandat aastat juulikuu viimasel reedel oma 52-le süsteemiadministraatorile ülemaailmse ametipäeva puhul päevakohaseid üritusi, kus saab võistelda, meelt lahutada ja auhindu võita. Võistluste ülesanded mõtlevad välja endised süsteemiadministraatorid, kes on ka ürituste organiseerijad ja kohtunikud.

Süsteemiadministraatorite päeva kodulehelt leiab nende igapäevatöös märkamatuks jäävate spetsialistide tähtsa päeva kohta lähemat infot ja muu hulgas saab sealt ka nimekirja, milliseid kingitusi on paslik oma süsteemiadministraatorile selle tähtsa päeva puhul kinkida ja milliseid mitte.

NB! Oma firma sümboolikaga äri- ja reklaamkingitused ei ole oodatud kingitused.

Ürituse kodulehekülg: www.sysadminday.com

Hetkel kuum