Ülar Lauk • 12 august 2004

Minnesota kohus tunnistas arvutiviiruse looja süüdi

Minnesota kohus tunnistas 48 000 arvuti rikkumises süüdi keskkooli lõpuklassis õppiva Jeffrey Lee Parson"i.

Nüüd ähvardab teda 1,5-3 aasta pikkune vanglakaristus ja veerand miljoni dollari suurune rahatrahv. Parson ei ole tegelikult tõeline viirusekirjutaja - ta üksnes osales 2003. aasta augustis häkkerite Microsofti-vastases rünnakus ning lisas viirusesse MSBlast (Blaster, LoveSan) paar solvavat märkust tarkvaragigandi aadressil. Lisaks nimetas ta faili msblast.exe oma hüüdnime 'teekid' järgi ümber teekid.exe-ks. Samal kuul ta arreteeritigi.

Nüüd õnnestus Ameerika süüdistajatel tõestada, et just Parson on süüdi 48 000 arvuti rikkumises. Aseprokurör Anette Hayes on meelestatud väga otsustavalt ning tahab alustada ka tsiviilhagi, et Parson maksaks inimestele ja organisatsioonidele kahjutasu tema viiruse tekitatud kahju eest.

Hetkel kuum