Ülo Toomsalu • 19. august 2004 kell 6:13

Virumaa Teataja: Pankrotivarana leidis Tamsalus järgmise ostja sigala

Üleeile sõlmis OÜ Markilo ainuomanik Urmas Laht Tamsalu Veskite pankrotihalduri Urmas Ustaviga pankrotivarana müügis olnud Vajangu sigala ostu-müügilepingu.

Teisipäeval Vajangu sigala omandanud Urmas Laht sõlmis eile 12 töölepingut ning tema sõnul on mõned töötajad veel juurde vaja, keda ta loodab leida kohalike seast. ?Jätkan seal sealiha tootmist,? tähendas Laht Virumaa Teatajale.

Ta rääkis, et esimese asjana tuleb korrastada sõnnikumajandus, mis oli endiste omanike ajal täiesti käest lastud. ?Kohtun esmaspäeval keskkonnainspektsiooni inimestega, et tutvustada oma plaane kriitilise olukorra likvideerimisel,? ütles Laht. ?Selge on see, et sinna tuleb ehitada uus sõnnikuhoidla, soovin seda teha Euroopa Liidu tugifondidega. Kõik on võimalik.?

OÜ Markilol on Jõgeval ka jõusöödatehas ning Laht käis uurimas ka Tamsalu Veskite pankrotivarana müügis olnud jõusöödakompleksi, mille läinud nädalal ostis AS Tiigi Keskus. ?See vajanuks liiga suuri investeeringuid,? märkis Laht, kes oli aastatel 1989-96 Tamsalu Veskite eelkäija Tamsalu Terko tootmisdirektor.

OÜ Markilol on ka Vinni sigalakompleks ja pärast üleeilset tehingut on firmal nüüd üle 8000 sea.

Pankrotistunud Tamsalu Veskite varast on müüa veel vorstitsehh, hanela ja kanala, nende müügis loodab pankrotitoimkond tehingu sõlmida neil päevil.

Hetkel kuum