30. august 2004 kell 8:14

HSBC analüütikud: tsükliliste aktsiate hinnad ei pruugi tõusta

Euroopa tsükliliste firmade aktsiate hinnad ei pruugi tulevikus tõusta, kirjutab Bloomberg.

Tsükliliste ettevõtete kasumikasv on enim seotud majanduskasvuga.

Edasine aktsiahindade tõus on kahtluse all, kuna analüütikute positiivsed ootuste tõstmised ei pruugi jätkuda, kirjutasid HSBC analüütikud.

?Me oleme selliste tööstusharude nagu jaemüüjate, autotootjate ja kaevanduskompaniide suhtes skeptiliselt meelestatud, kuna me ei usu kasumiootuste tõstmise jätkumist,' ütles HSBC Euroopa aktsiastrateegide juht Kevin Gardiner.

Gardiner soovitas investoritel hoida portfellis indeksi koosseisust vähem tsüklilisi aktsiad.

Viiest aktsiategrupist on just tsüklilised aktsiad olnud alates aasta algusest parima tootlusega. Dow Jones Stoxx 600 indeksisse kuuluvad ehitusfirmade, kaevandusfirmade ja autotootjate aktsiad on tõusnud 25 protsenti, samal ajal on indeks tõusnud 16 protsenti.

Parimad väljavaated olevat tehnoloogia- ja meediafirmade aktsiatel nagu maailma suurimal ärijuhtimise tarkvara tootjal SAPl ja Euroopa suurimal maksundus- ja õigusväljaannete kirjastusel Wolters Kluweril.

Analüütikud ei pruugi kütusetootjate aktsiate kasumiootusi tõsta, kuna nafta hind on tipust langenud.

Hetkel kuum