Alvar Jõgeva • 31. august 2004 kell 12:47

Börsikommentaar: Sakult tugevad tulemused

Saku Õlletehas näitas kiiret käibekasvu ja hoidis kõrget marginaali, hoolimata viletsast suvest.

Ettevõtte poolaasta ärikasum kasvas 21 protsenti 30,2 miljoni kroonini. Äritulud suurenesid ligi viiendiku, 255,2 miljoni kroonini. Ärikasumi marginaal paranes 0,1 protsendipunkti võrra, ulatudes esimesel poolaastal 11,8 protsendini.

Firma puhaskasum pole võrreldav, kuna eelmine poolaasta oli ettevõttel väiksem dividendide tulumaks. Nimelt on vahe tekkinud erineva maksustamise tõttu. Enne 2001. aastat maksustati kogu kasum, hetkel aga ainult dividendid. Kuna kasumilt oli juba tulumaks tasutud, siis sai ettevõte dividende jagada ilma maksukohustuseta. Saku eelmiste perioodide jaotamata kasum, millelt tasuti tulumaksu on aga otsa saanud ning nüüd tuleb tasuda dividendide tulumaksu.

Tallinna börsil oli täna veidi elavam kauplemine kui eile. Kokku sooritati 41 tehingut, mis andsid käibeks 9,4 miljonit krooni.

Põhinimekiri oli punane ehk aktsiate hinnad langesid. Hansapanga aktsia lõpetas päeva 107,65 kroonil, miinust kogunes 0,58 protsenti.

Ainsana tõusis Saku Õlletehase aktsia, kerkides 3,91 protsenti 103,89 kroonile. Hinnatõus oli siiski kaheldava väärtusega, kuna aktsiaga sooritati vaid üks tehing. Pigem võib hinnamuutuse kirjutada laia ostu- ja müügihinna vahe arvele.

Hetkel kuum