Peeter Raidla • 31. august 2004 kell 6:51

Laupäeval on Eesti Pangas lahtiste uste päev

Sel laupäeval toimub Eesti Pangas järjekordne lahtiste uste päev, mille läbivaks teemaks on käimasolev Eesti euromündi kujunduskonkurss.

Iseseisvussaalis tutvustab Eesti Panga asepresident Rein Minka värvikaid fakte euro ajaloost ning räägib euromüntide rahvuslikust küljest. Kunstikriitik Harry Liivrand arutleb Eesti euromüntide võimaliku kujunduse üle. Heino Seljamaa korraldab lastele joonistusvõistluse 'Eesti euro'.

Esmakordselt on laiemale publikule avatud ajalooline varakamber endises Eestimaa Aadlike Krediidiühingu pangahoones.Lahtiste uste päeval saab ka näha, millised on keskpanga tööruumid, kuidas toimub raha sorteerimine ning Eesti krooni kattevara investeerimine. Suurt huvi peaks pakkuma ringkäik keskpanga ajaloolistes ja huvitava arhitektuuriga hoonetes.Eesti Panga lahtiste uste päev algab 4. septembri keskpäeval ning vältab kella neljani pärastlõunal.

Hetkel kuum