Alvar Jõgeva • 20. september 2004 kell 12:38

Börsikommentaar: Turul domineerisid väikeinvestorid

Tallinna börsil kauplesid peamiselt väikeinvestorid, kes hoidsid tehingute arvu üleval, päeva lõpus liigutati suuremaid plokke, mis tagasid arvestatava käibe.

10 minutit enne börsi sulgemist oli käive vaid 2,5 miljonit krooni, samas oli sooritatud ligi 50 tehingut, mille taga seisid väikeinvestorid. Viimased minutid ja kokkulepitud tehingud peale kella kahte tagasid siiski arvestatava käibe.

Põhinimekirjas jäi Hansapanga ja Telekomi aktsia hind muutumatuks. Esimene neist on vähem kui krooni kaugusel rekordtasemest, mis saavutati 18. augustil peale tugevate majandustulemuste avaldamist. Liideraktsiatest tegi tõusu läbi Norma aktsia hind, mis kerkis 0,65 protsenti, 97,01 kroonini. Põhinimekirjas tegid languse läbi Baltika ja Merko Ehituse aktsiate hinnad, mis vajusid vastavalt 2,58 ja 0,56 protsenti. Hinnamuutused olid tingitud peamiselt ostu- ja müügihinna vahest.

Hetkel kuum