PM: Estiko alustab lähiajal ökokile valmistamist

29. september 2004, 08:05

Estiko Plastar alustab Euroopas esimesena ainulaadse koostisega biolaguneva kilepakendi tootmist, mis on sama vastupidav kui polüetüleenkile.

Baltimaade suurima plastpakenditootja Estiko Plastari arendus- ja kvaliteedijuhi Anni Ruudi sõnul tahab ettevõte tulla turule biolaguneva pakendiga, mille füüsikalised tugevusomadused on vähemalt samaväärsed kui tavalisel polüetüleenkilel, kirjutab Postimees.

Ühe Taiwani ülikooli juures tegutseva firma väljatöötatud biolaguneva kile tootmise tehnoloogiat on Ruudi andmetel seni kasutatud Aasias.

«Euroopas on biolaguneva kile tootjaid praegu väga vähe,» rääkis Ruudi. «Seni maisitärklise baasil toodetud biolagunev kile on peaasjalikult dekoratiiv- ja ekslkusiivtoode, mis on väga tundlik nii niiskuse kui ka bakterite suhtes.»

Estiko Plastar loodab aga biolagunevaid kilepakendeid tootma hakates teha neist laiatarbekauba.

Erinevalt maisitärklise baasil toodetud kilepakendist kannatab Estiko Plastari biolagunev pakend raskusi ja sobib ka kandekotiks, samuti võib sellesse pakendada toiduaineid, rääkis Ruudi. Tema sõnul on ettevõte juba teinud esimesed biolaguneva kilepakendi katsepartiid ja tulemused vastasid ootustele.

Estiko Plastari biolagunevast kilest pakend tuleb tõenäoliselt kallim kui tavaline pakend, aga kui palju kallim, ei soovinud Ruudi esialgu veel öelda. «Meil käivad koostööpartneriga läbirääkimised nii komponenditarnete kui ka hinna osas ja praegu ma hinda ei avalikusta,» märkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing