ÄP fototoimetus • 21. oktoober 2004 kell 22:00

Tere hommikust, põllumehed! piimandusmuuseumis

Esimene saade ?Tere hommikust, põllumehed!? oli Eesti Raadio I programmi kavas pühapäeval, 19. aprillil 1964. Saate algusmuusika kirjutas Aarne Oit, sõnad helire?issöör Eero Sepling. Esko Tasa toimetatud saates kuulati ilmajaama kommentaari, keskkomitee töötaja sõnavõttu, peatoimetaja Isaak Sermani mõtteid saate saamisloost ja tulevikuplaanidest ning Jõgeva rajoonis elava maamehe mõtteid pühapäevase põllumeestetunni vajalikkusest.

Aastakümneteks saatekavasse jäänud põllumeestetunni põhilisteks tegijateks olid Esko Tasa, Kaljo Jaagura ja Erni Järvsoo, kelle sõnul oli eesmärgiks teha ajaviitelist maarahva saadet. Nii oli igas saates lisaks maaelu kajastavatele lugudele ka sobivat muusikat ning humoreske. Saatest ?Tere hommikust, põllumehed!? sai tuntuks ka Sulev Nõmmiku mängitud-loetud Ernst Kern ehk Kärna Ärni.

Viimane saade nimega ?Tere hommikust, põllumehed!? oli eetris 3. jaanuaril 1993, jätkati nime all ?Tere hommikust, maarahvas!?. Eesti Piimandusmuuseum on avatud teisipäevast laupäevani 11?16.

Autor: ÄP

Hetkel kuum