• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tere hommikust, põllumehed! piimandusmuuseumis

  Esimene saade ?Tere hommikust, põllumehed!? oli Eesti Raadio I programmi kavas pühapäeval, 19. aprillil 1964. Saate algusmuusika kirjutas Aarne Oit, sõnad helire?issöör Eero Sepling. Esko Tasa toimetatud saates kuulati ilmajaama kommentaari, keskkomitee töötaja sõnavõttu, peatoimetaja Isaak Sermani mõtteid saate saamisloost ja tulevikuplaanidest ning Jõgeva rajoonis elava maamehe mõtteid pühapäevase põllumeestetunni vajalikkusest.
  Aastakümneteks saatekavasse jäänud põllumeestetunni põhilisteks tegijateks olid Esko Tasa, Kaljo Jaagura ja Erni Järvsoo, kelle sõnul oli eesmärgiks teha ajaviitelist maarahva saadet. Nii oli igas saates lisaks maaelu kajastavatele lugudele ka sobivat muusikat ning humoreske. Saatest ?Tere hommikust, põllumehed!? sai tuntuks ka Sulev Nõmmiku mängitud-loetud Ernst Kern ehk Kärna Ärni.
  Viimane saade nimega ?Tere hommikust, põllumehed!? oli eetris 3. jaanuaril 1993, jätkati nime all ?Tere hommikust, maarahvas!?. Eesti Piimandusmuuseum on avatud teisipäevast laupäevani 11?16.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Riik võtab pahatahtlikud pankrotipõhjustajad pihtide vahele
Alates uuest aastast luuakse Konkurentsiameti juurde maksejõuetusteenistus, mille eesmärk on uurida seadusvastaselt tekitatud maksejõuetuse põhjuseid, suurendada võlausaldajatele tehtavate väljamaksete määra ja tagada seeläbi ausam ärikeskkond.
Alates uuest aastast luuakse Konkurentsiameti juurde maksejõuetusteenistus, mille eesmärk on uurida seadusvastaselt tekitatud maksejõuetuse põhjuseid, suurendada võlausaldajatele tehtavate väljamaksete määra ja tagada seeläbi ausam ärikeskkond.