Ülemaailmsed fondid panid oktoobris rohkem raha võlakirjadesse

Fondihaldurid üle kogu maailma panid oktoobris võlakirjadesse rohkem raha, kui ühelgi teisel kuul sel aastal, kirjutab mainekas majandusleht Financial Times.

Samal ajal tõmbusid fondid tagasi aktsiaturgudelt.

USA turu-uuringuagentuur EmergingPortfolio.com märkis, et varahaldurid, kes hooldavad kokku kolm miljardit dollarit investeerisid oktoobris võlakirjadesse neto 996 mln dollarit, kuid müüsid aktsiaid 135 mln dollari eest.

Võlakirjade hinnad on tänavu teinud läbi korraliku tõusu vaatamata USA intressimäärade tõusule.

?Kõrged nafta hinnad, nõrgad majandustulemused ja kehvad väljavaated kasvule on oktoobris investorid viinud aktsiatest võlakirjadesse,? ütles EmergingPortfolio.com tegevdirektor Brad Durham. Lisaks on tema sõnul investorite võlakirjade kasuks otsustamise taga ka USA poliitiline olukord. Analüütikute sõnul on närvilisust külvanud täna toimuvad presidendivalimised.

Tänavuse aasta jooksul on ülemaailmsed võlakirjafondid saanud lisaks uusi investeeringuid 5,4 miljardi dollari väärtuses, mis on nende varade mahtu tõstnud 7,4 protsenti. See näitab analüütikute sõnul suurt nõudluse kasvu võlakirjade järele.

Hetkel kuum