EPL: Tallinna külje alla tuleb esimene liberada

03. november 2004, 08:12

OÜ Autosõit avab aastavahetuse paiku Tallinna külje all Männikul aasta ringi töötava liberaja, milletaolised on hetkel vaid Tartus ja Pärnus.

?Plaanid on seatud nii, et uuest aastast tahame asja käima saada ning aastavahetuse paiku võiks olla avamine,? ütles OÜ Autosõit juhatuse liige Illimar Maasing Eesti Päevalehele.

Samas ei piirdu ettevõtte plaanid vaid ühe uue liberaja ehitamisega. Pärast seda, kui Tallinna projekt valmib, jääb Maasingu sõnul liberajata veel Virumaa. Seegi projekt on kavas järgmise aasta lõpuks valmis saada. Hetkel otsib OÜ Autosõit Virumaa liberaja tarvis koostööpartnereid.

Männikule kerkiva libedasõiduraja laius on 70?80 meetrit, pikkus ulatub aga 300 meetrini. ?Alale tuleb ära mahutada nii libe osa kui tagasisõiduteed. Ettevalmistustööd territooriumil juba käivad,? ütles Maasing.

Aasta ringi töötava liberaja loomine pole tema kinnitusel odav lõbu: kui rajada rada koos vajaliku õppeklassiga, tuleb arvestada ligi miljoni euro ehk umbes 15 miljoni krooni suuruse väljaminekuga. Seetõttu püütakse ära kasutada juba olemasolevaid rajatisi, et kulusid kokku hoida.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing