• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Infrastruktuuri-programmis ähvardab tulla aastane vahe

  Toidutööstusettevõtetele sobib ka ettevõtluse infrastruktuuri programm, kuid selle aasta viimase taotlusvooru tähtaeg on kohe käes ja eelarvelised vahendid ammendumas.
  ?Järgmise aasta eelarve programmide lõikes on alles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga läbirääkimisfaasis ja praegu on veel vara kommenteerida programmi mahtu,? selgitas EASi vanemkonsultant Anu-Maaja Pallok infrastruktuuriprogrammi järgmise aasta kavasid.
  Infrastruktuuriprogrammi raames toetatakse ettevõtete infrastruktuuriga seotud kitsaskohtade likvideerimist. Kasusaajaks peab olema ettevõtja. Jällegi on üheks välistatud valdkonnaks põllumajandussektor (defineeritud sarnaselt nõustamistoetusega).
  Palloki sõnul on lihtne reegel, et toetatakse seda, mis jääb hoone seinast väljapoole. ?Neid kulusid, mis kaasnevad ehitustöödega hoone sees, ei toetata,? lisas Pallok.
  Toetuse piirmäärad on paigas ja alla 100 000 krooni ei saa küsida. Maksimum, mida ettevõte võib aastas küsida, on viis miljonit krooni projekti sihtala kohta.
  Infrastruktuuriprogrammi raames rakendatakse Eesti eri piirkondades erinevat toetusmäära.
  Madalaim on see määr Tallinna lähivaldades: Saue ja Maardu linn, Harku, Kiili, Saku, Viimsi, Saue, Jõelähtme ja Rae vald, kus VKE-le antakse toetust 25% ja mitte-VKE-le 10%.
  Ülejäänud Harjumaal on toetus VKE-le maksimaalselt 55% ja mitte-VKE-le 40%.
  Ülejäänud Eestis on toetus VKE-le 65%, mitte-VKE-le maksimaalselt 50% projekti kogumaksumusest.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Aasia aktsiad langesid koos USA futuuridega
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid langesid teisipäeval, investorid arutasid, kas Hiina värske stiimul võib piirata sulgemiste mõju majandusele.
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid langesid teisipäeval, investorid arutasid, kas Hiina värske stiimul võib piirata sulgemiste mõju majandusele.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Tõnu Õnnepalu: meie isiklik elu on üks erakordne asi
Pärnu juhtimiskonverentsi otsad tõmbas kokku armastatud kirjanik Tõnu Õnnepalu, kes soovitas unistada: nagu võib juhtuda, et hommikul on peas täiesti uus mõte, mida seal enne polnud, nii on ka ilmsi unistamisega.
Pärnu juhtimiskonverentsi otsad tõmbas kokku armastatud kirjanik Tõnu Õnnepalu, kes soovitas unistada: nagu võib juhtuda, et hommikul on peas täiesti uus mõte, mida seal enne polnud, nii on ka ilmsi unistamisega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.