Pehme mööbel müüb endiselt hästi

Moonika Olju 10. november 2004, 00:00

Müügiedu naudivad valdavalt konkreetsed ? heledad või tumedad ? toonid ning pehme mööbel.

AS Silikaat Mööbli sisustuskaubamajast Aatrium tellitakse kõige rohkem Skandinaavia stiilis mööblit. ?Oleme täheldanud, et meie kliendid eelistavad rahulikke toone ja konkreetsust slaavilikule detailirohkusele,? räägib Aatriumi müügijuht Lemme Heinleht. Praegu kaob Aatriumi poest kõige kiiremini neljakandiline diivanvoodi nimega Kiivi. ?Kiivi on lihtsalt mugav ja praktiline: hommikul tõstad kaks nurka üles ja saad endale diivani,? põhjendab Heinleht eseme populaarsust. Praegu müüvad hästi ka erinevad tugitoolid, mis tihti leiavad endale koha soomlaste kodudes.

?Iskusse tulevatel klientidel on kõrgendatud kvaliteedinõudmised, hea maitse ning soov luua isikupärast kodu,? räägib Isku tegevjuht Riho Lass. Iskule kuulub Skandinaaviamaade suurim mööblitehas, kus kõik ise valmistatakse. ?Piltlikult öeldes: puu läheb ühest otsast sisse ja teisest tuleb tool välja,? selgitab Lass. Puu, mis ühest otsast sisse läheb, on valdavalt kask ja just kasepuust tehtud mööblit Iskust kõige rohkem ostetaksegi.

?Tavaliselt lähevad kõige paremini müügiks äsja reklaamitud tooted,? nendib Asko müügijuht Olev Vahemaa. Pidevalt hästi müüvad diivanid ja madratsid ning populaarne on võimalus sarju jupikaupa täiendada. Ka Mööblimajas on minevaim artikkel pehme mööbel. Värvidest langeb nii Mööblimaja kui ka Asko klientide valik tavaliselt heledamatest toonidest bee?ile ja tumedamatest toonidest punasele või pruunile.

Interenetis tegutsevat mööblikaubamaja On24 külastab päevas ligikaudu 5000 inimest. Eelistused on klientidel väga erinevad, kuid enim müüakse sooduspakkumises olevaid tooteid.

Kõige rohkem ostetakse kontoritoole, köögimööblit ja köögilaudu. Hästi lähevad müügiks ka riidekapid, voodid ja pehme mööbel, mille populaarsusele aitab kaasa üle-eestiline tasuta kojuvedu, kui toote hind ületab 2000 krooni. Koguseliselt oli 2004. aasta kõige suurema läbimüügiga toode männipuidust söögitoatool. ?Söögituppa ostetakse toole mitu tükki korraga, sellepärast neid nii palju ongi müüdud,? räägib On24 müügijuht Kerli Pool. Viimistluse poole pealt eelistavad On24 kliendid naturaalse lakiga männipuitu ning kirsitoonis laminaati.

Pärnus tegutseva ASi Papera juhataja Peedo Plado sõnul läheb nende kaupluses kõige paremini kaubaks odavam pehme mööbel. ?Kuna elutuba on suhteliselt lihtne muuta, ostetakse palju sisustust just sinna,? lisab Plado.

Uudisena võidavad populaarsust õhulised ja väikesed sektsioonid, mis ei meenuta kuidagi nõukogudeaegseid tervet seina katvaid hiiglasi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:48
Otsi:

Ava täpsem otsing