EPL: Eesti Raudtee koondab streikinud vedurimehi

17. november 2004, 08:02

Eesti Raudtee plaanib lähiajal koondada mitukümmend Tapa depoo vedurimeest, kelle sõnul on see on kättemaks septembris toimunud streigi eest.

Vedurimeeste ametiühingu esimees Heino Rüütel ütles, et sai esmaspäeva õhtul Eesti Raudteelt kirja, milles teatati, et ettevõte plaanib koondada 39 vedurimeest. Esialgu oli Eesti Raudtee ametiühingule teatanud üheteistkümne vedurimehe koondamisest, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Meie jaoks oli suur probleem isegi 11 vedurimehe koondamine, aga esmaspäevases kirjas edastatud 39 vedurimehe koondamine oli nüüd küll kõva mats,? ütles Rüütel eile.

Rüütli sõnul oli Eesti Raudtee juba kümne kuu eest alustanud läbirääkimisi vedurimeeste töö ümberkorraldamise asjus, aga ametiühingu ja ettevõtte esindajate läbirääkimised ei kandnud vilja. Üheks läbirääkimiste katkemise tagajärjeks oli Rüütli sõnul ka septembris toimunud ligi nädalane streik.

Eesti Raudtee pressiesindaja Priit Koff selgitas, et esialgu pole veel ühelegi Tapa vedurimehele koondamisteadet kätte antud, kuid lähiajal on see paratamatu. ?Kuna me ronge enam Tapal ei peata, seetõttu pole enam ka nii palju vedurimehi vaja,? lausus ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing