• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome metsatööstused vajavad kasvuks paberi hinna tõusu

  Analüütikute sõnul on firma varemgi hinnatõusu lubanud ja see on jäänud tulemata. UPM vajab hinnatõusu kasumi kasvatamiseks, sest paberivabrikud töötavad juba täiel võimsusel ning mahu kasvatamise ressursid on piiratud. ?Me oleme selles väga kindlad,? lausus uudisteagentuurile Bloomberg UPM-Kymmene tegevjuht Jussi Pesonen. Ta lisas, et kui ütleb ?märkimisväärselt?, annab see hinnangu hinnatõusu suuruse kohta. Täpset numbrit ei nõustunud Pesonen siiski andma. ?Hinna tõus oleks UPM-Kymmenele väga tähtis,? kinnitas juht.
  ?Kui hindu ei õnnestu tõsta, jääb nende kasum mullusele tasemele või alla selle,? ütles Soome investeerimispanga FIM Securitiese analüütik Timo Jaakkola. Ekspert soovitab Soome metsatööstusfirmade Stora Enso, UPM-Kymmene ja
  M-Reali aktsiat hoida. Jaakkola kinnitas, et metsatööstusfirmadel on hädasti vaja hindu märkimisväärselt tõsta.
  Norra metsatööstus Norske Skogindustrier teatas novembri alguses, et ajakirjade ja ajalehtede paberi hind tõuseb tuleval aastal Euroopas kümnendiku võrra. Kümneprotsendiline hinnatõus annaks UPM-Kymmenele, mille paberit kasutavad teiste seas ajakirjad Time ja Cosmopilitan, 310 miljonit eurot (4,8 mld krooni) maksueelset lisakasumit.
  Helsingis asuva investeerimisfondi Tresor Investment Management aktsiatehingute juhi Petri Ukkola sõnul on hinnatõusu lubatud ka mitu korda varem, aga seni pole lubatut ellu viidud. ?Peamine küsimus on, kas ettevõtetel siiski õnnestub sel korral hindu tõsta, mida nad on investoritele juba mitu korda lubanud,? ütles Ukkola. ?Neil võib seekord õnnestuda hinnatõus läbi suruda, aga ma ei ole nii optimistlik, kui nemad on,? ütles Ukkola.
  Möödunud aastal langes UPM-Kymmene kasum 368 miljoni euroni (5,8 miljardi kroonini), mis oli kolmas järjestikune kasumi kahanemise aasta alates 2000. aastast, mil kontsern teenis 1,37 miljardit eurot (21 miljardit krooni) kasumit. UPM-Kymmene aktsiat katvast 14 analüütikust annavad seitse soovituse ?osta?, neli soovitab hoida ja kolme arvates on aktsiat mõistlikum müüa.
  Stora Enso kasum kasvas kolmandas kvartalis tänu erakorralisele tulule mulluselt 45,1 mln eurolt 130,9 mln eurole. Stora Enso sai 74,1 mln eurot erakorralist tulu. Ilma selleta oleks kasum olnud 56,8 mln eurot. Ettevõtte käive kasvas 1,5 protsenti, 3,03 mld eurole. SME Direkti küsitletud 18 analüütikut ootasid firmalt 113 mln euro suurust puhaskasumit 3,12 mln eurose käibe juures. Seega jäi ka Stora Enso kasum alla analüütikute ootustele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.