Alalise elukoha müük on maksuvaba

Sirje Pulk 29. november 2004, 00:00

Seaduse kohaselt on sellise korteri müük maksuvaba, mida maksumaksja kuni võõrandamiseni kasutas oma alalise või peamise tegevuskohana. Seega korterite müüja peab suutma tõendada, et ta mõlemat korterit kasutas eelnimetatud otstarbel. See pole väga loogiline kui kasutatakse üheaegselt kahte korterit samas linnas. Kui aga elatakse näiteks Tartus ning tööl käiakse Tallinnas siis kahe korteri kasutamist oma peamise elukohana tõendada on kergem. Seega võib müüa kui mõlemat korterit kasutati enne võõrandamist alalise või peamise tegevuskohana ning see on ka tõendatud. Vaadatakse igat konkreetset juhtumit eraldi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing