ÄP fototoimetus • 28. november 2004 kell 22:00

Deutsche Banki strateeg: Jaapani aktsiaturg võib kõvasti kukkuda

Deutsche Banki Tokyos asuva strateegi Ryoji Musha prognoosi kohaselt võib Nikkei 225 indeks kukkuda tuleval aastal 9000 punktile (praegu

10 833,75). See tähendaks praegusega võrreldes 17protsendilist kukkumist. Strateegi sõnul põhjustab aktsiaturu kukkumise globaalse majanduskasvu aeglustumine enne uut hoo ülesvõtmist 2006. aastal.

Aktsiad langevad tuleval aastal üle maailma, sest USA loid majanduskasv lööb maailma majanduskasvu. Intresside alandamised aitavad Nikkeil tõusta 2006. aastal võrreldes praeguse tasemega kuni 50 protsenti kõrgemale.

Tulev aasta saab olema see aasta, mil investorid saavad aru, et optimism jätkusuutlikust kasvust oli põhjendamatu,? ütles 55aastane Musha, kes on jälginud Jaapani aktsiaturge 31 aastat. ?Maailma majandus ja ettevõtete kasumid teevad tipu ja see viib taas madalamate intressideni, aidates 2006. aastal aktsiaturge rohke likviidsusega.?

Investorid peaksid vältima eksportööride, kaasa arvatud tehnoloogiafirmade, aga ka terasetootjate ja laevaomanike aktsiaid,? ütles Musha. ?Jaapani kodumaisest nõudlusest teenivate firmade aktsiad, nagu pankade omad, on hea ost, arvestades järgneva kahe aasta väljavaadet,? Ta keeldus nimetamast konkreetseid aktsiad.

Autor: ÄP

Hetkel kuum