Andris Feldmanis • 1. detsember 2004 kell 10:16

Alustab Eesti esimene it-marketite kett

Sellel nädalal alustab tegevust uus it-jaekaubanduskett Enter IT-Market -eesmärgiks on pakkuda kliendile suurimat valikut arvuti- ja digikaupu ühest kohast.

Enter IT-Marketi keti omanik investeerib jaeketti kuni 15 miljonit krooni.

Enter IT-Marketi nõukogu esimees Aivar Paalberg põhjendas investeeringut vajadusega täita senine tühimik arvuti-ja digikaupade tootjate ja lõpptarbijate vahel. Paalbergi hinnangul on Eestis arvutite müügis kodukasutajate kasvuruumi kordades, jõudmaks Skandinaavia tasemele. Suundumust toetab arvutite odavnemine, kasutamise lihtsustumine, kasutusvõimaluste laienemine, sülearvutite pealetung ning arvuti ja digitaalsete kaupade ühildumine.

?Nende trendide taustal peab tarbija otsima arvuteid ühest, fotokaid teisest ning kodukino seadmeid kolmandast kohast,? ütles Paalberg ning lisas, et uue keti eesmärgiks on pakkuda arvuti- ja digikaupade suurimat valikut ühest kohast.

Enter IT-Marketi juhtkonna prognooside kohaselt kasvab Eesti it-turg järgmisel aastal vähemalt 15%, kuid it-jaekaubandust iseloomustab killustatus ja valikuvõimaluste vähesus, mis ei vasta tarbijate vajadustele ja ostuootustele. ?Äri- ja kodukasutajate vajadused on muutunud üha erinevamaks, arvuti pole ammu enam töövahend vaid muutub meelelahutuskeskuseks?, nentis Paalberg.

Enter IT-Market plaanib 2005. aasta jooksul avada 15 it-marketit üle Eesti suuremates kaubanduskeskustes.

IT-Marketi avatavad poed pakuvad lisaks suurimale süle-, laua- ja pihuarvutite valikule digitaalseid lisaseadmeid: foto- ja digikaameraid, printereid, monitore, skannereid, kodukinoseadmeid, võrguseadmeid, arvutitarvikuid, dvd, cd, mänge jpm.

Turule tulev Enter IT-Marketi kett kuulub Eesti suurima arvutitootja ML Arvutid (MicroLink arvutite tootja) omanik Aivar Paalbergile.

Hetkel kuum