• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vana arvuti saab osta internetist

  Enamik tavakasutajatel üle jäävaist arvutitest on veel täiesti tarvitamiskõlblikud. Lihtne on neist lahti saada, kui leidub mõni tuttav, kellele üleliigne arvuti ära kinkida. Aga alati pole seesugust huvilist käepärast ? mida sellisel juhul teha?
  Ütleme ausalt ? kasutatud arvutite järelturuga on Eestis lood kehvad. Ostmine pole probleem ? on mitmeid poode, kuhu võib igal ajal sisse astuda ning sealt lahkuda autokoormatäie kasutatud arvutitega. Kui oma arvutit soovitakse ?poehinnaga? maha müüa, siis tõenäoliselt võib seda sellise hinnatasemega müüma jäädagi.
  Võib juhtuda, et poes müüdavaga samaväärse arvuti eest ei õnnestu üldse raha saada. Mis muudab teisele ringile minevate arvutite müügi keerukaks?
  Arvutid on muutunud odavaks, vanade arvutite pealt mõistlikku raha teenida pole võimalik. Lehekuulutuse kaudu kasutatud arvuti müük on raske, sest lehtedes domineerivad firmade kuulutused.
  Enamik lehekuulutusele reageerijaid on vahendajad, kes on pakutava kauba eest nõus maksma väga väikest hinda.
  Pole halb, kui keegi üritab turul raha teenida, aga kasutatud arvutite turul saab ?juhuslik? müüja oma kauba eest liiga vähe raha. Tal ei tasu seda müüma minnagi, odavam on asi minema visata.
  Kuulutustelehtedega võrreldes veidi paremaid võimalusi pakub oksjonikeskkond osta.ee. Hinnad on seal siiski veidi kõrged, sest mitmetel põhjustel ei armasta kasutatud arvutite ning arvutijuppide müüjad seda keskkonda eriti kasutada.
  Eelmisel aastal müüsin seal mitmeidki asju. Näiteks üht ülejäänud printerit müüsin kaua ja mitu korda, hinnaga 26 krooni. Nali oli selles, et mitu korda osteti see justkui oksjonil ära, kuid asjale järele tulema ning raha tooma ei vaevutud.
  Osta.ee saatis iga tehingu eest arve (oli vist 6 krooni), iga kord kirjutasin neile viisakalt vastu, et piinlik küll, aga printer endiselt müümata. Rõõm oli suur, kui printer lõpuks 26 krooni eest minema viidi. Osta.ee sai oma 6 krooni vahendustasu lõpuks ka kätte.
  See tindiprinter oli eriti õnnetu juhtum, sest laias laastus kadusid ostjakandidaatidest ära umbes pooled.
  Mingi hetk osta.ee raamatupidamine enam ei vastanud neile saadetud arvete teemalistele e-kirjadele ning asi lõppes sellega, et nüüd nõutab minult inkassofirma Collect OÜ raha kõigi nende kordade eest, kus naljamehed oksjonil mingi kauba eest raha pakkusid, kuid sellele järele ei tulnud.
  Paarsada krooni pole küll suur summa, aga kogu selle tsirkuse eest tuleb maksta rohkem, kui osta.ee kaudu arvutikola turustades teenisin. Looduskaitse on päris kallis harrastus.
  Peale väsitava asjaajamise on teine põhjus, miks pole osta.ee tasuline oksjonikeskkond saavutanud turuliidri rolli kasutatud arvutite müügil, tasuta keskkond ? Hinnavaatluse foorum.
  Seal liigub nii väga odavat, suisa tasuta väga vana riistvara kui ka üsna uut kaupa, mille liigitamine kasutatu hulka vägagi tinglik.
  Tasuta keskkonnal on omad vead ? pakkumiste tegemine ei maksa midagi ja nii ei maksa midagi ka hinna ülespuhumine sõbra poolt. Seda tuleb aeg-ajalt ka ette ? mõnikord on see ilmselge, vahel vaevumärgatav.
  Hinnavaatluse foorum on praegu mugavaim ning soodsaim kasutatud arvutustehnika turustamise kanal. Müügi mugavus tingib ostja seisukohalt soodsa hinnataseme, mis omakorda tähendab keskkonnasäästlikkust.
  See lugu oli plaanitud kasutatud arvutite ostuvõimaluste võrdlusena, aga välja kukkus ühe ostu-müügikanali kiitus. Allakirjutanuna toonitan, et ma pole muul moel Hinnavaatluse foorumiga seotud, kui et olen selle kaudu ostnud/müünud mõndagi vajalikku ning pea eranditult tulemustega rahule jäänud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.