• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ?Rent? toob publiku ette rabava reaalsuse

  ?See on parim muusikal, mida ma kunagi näinud olen,? ütles 16aastane Jonatan pärast esietendust. Valdavalt kultuuritegelastest ja ajakirjanikest koosnev publik ei lasknud etenduse lõpus ovatsioonidel vaibuda.
  Lavastaja Georg Malvius on ööklubi improviseeritud lavale toonud põletavalt reaalse elu, mille ehtsuses ei lase noorte muusikutest näitlejate hingestatud laul kahelda. Osades näeb Andero Ermelit, Ele Millistferi, Janika Sillamaad, Koit Toomet, Lauri Liivi, Maarja-Liis Ilusat ja Vaiko Eplikku, kelle ansamblimäng praktiliselt publikule käegakatsutavas kauguses on aukartustäratav.
  ?Rent? on kaasaegne versioon ooperist ?La Bohcme?, mille tegevus leiab aset New Yorkis East Village?i linnaosas. See on emotsionaalselt kaasakiskuv lugu noortest boheemlastest, kes raskustega võideldes püüavad eluga toime tulla.
  Seitse omavahelistes sõprus- ja armastussuhetes olevat noort inimest jagavad ühte ühist eesmärki ? see on võitlus parema elu eest. Läbi huumori ja traagika räägivad nad publikule oma tundelise loo armastusest ja surmast. Mõned neist kogevad HIVi nakatununa tugevaid emotsioone oma elu eelõhtul. Teised, kes peavad seda traagikat tunnistama, saavad õppetunni tõelisest sõprusest, kirest. Inimsuhted, olgu nad siis, mehe ja naise, naise ja naise või mehe ja mehe vahel põhinevad nendel samadel tunnetel: tõelisel, ausal, puhtal armastusel.
  Kuna see muusikal käsitleb ühiskondlikult teravaid ja vastuolulisi teemasid nagu aids, narkomaania ja seksuaalsus, oleks enne Hollywoodi tulekut noorematele külastajatele vanematepoolne selgitustöö vajalik. Korraldajate hinnangul pole etendus alla 14aastastele soovitav.
  ?Rendi? muusikalised numbrid hõlmavad eri stiile tantsu- ja popmuusikast, salsa, r&b ja rock?n?roll?ini. Laulud nagu ?One Song of Glory?, ?Out Tonight? ja ?Seasons of Love? on vaid mõned tuntud meloodiad, mida publik ei unusta.
  Muusikali idee autor Jonathan Larson, kes on kirjutanud ühtlasi ?Rendi? muusika ning sõnad suri 1996. aasta 25. jaanuaril, kümme päeva enne oma 36. sünnipäeva. Ta ei näinud muusikali esietendust, mis toimus 13. veebruaril samal aastal ega saanud kunagi osa Pulitzeri auhinnast parima draama eest ning prestii?sest Tony autasust ja New Yorki draamakriitikute parima muusikali preemiast, mis tema tööle omistati.
  ?Rent? on osaliselt heategevusprojekt, 10% etenduse piletitulust on plaanis kasutada otseselt aidsi ennetustööks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.