Tolliamet avastas hiljuti kahe suure solkkütusekoguse veo

ÄP 07. detsember 2004, 00:00

Kagu tolliinspektuuri liikuva kontrollrühma ametnikud pidasid 2. detsembril asutusesisese operatsiooni käigus Võru ringteel kinni kütuseveoki Scania, mis vedas Tallinnast kahele transpordiettevõttele diislikütust, teatas maksu- ja tolliameti esindaja. Kaubaks oli saatelehtede järgi 16,5 tonni diislikütust ning kuna esmase analüüsi kohaselt ei vastanud see normidele, peeti kütus ja seda vedanud sõiduk kinni.

Eile saabunud laborianalüüsi tulemuste kohaselt ei vastanud kvaliteedinormidele neljast mahuti sektorist kolmes olnud diislikütus, kogumassiga 12,5 tonni. Kui lubatud väävlisisaldus on 350 mg/kg kohta, siis nendes kõikus see 930 ja 1643 mg/kg vahel.

Edela tolliinspektuuri ametnikud kontrollisid 23. novembril Pärnus kütuseveokit, mille autojuht esitas veoki tsisternis asuva kütuse kohta diislikütuse EURO, erimärgistatud diislikütuse ja kerge kütteõli saatelehed. Kontrollimisel selgus aga, et tsisternis oli ainult punane kütteõli. Laborist saadud vastusest selgus, et kütus ei vastanud ka kerge kütteõli nõuetele. Veokis oli tollile esitatud saatelehtede järgi 13,7 tonni kütust.

Toll pidas mõlemal juhtumil kütuse ja veokid kinni ning alustas väärteomenetlused.

Käesoleva aasta esimese üheksa kuu jooksul kontrollis maksuhaldur 457 tanklat ja avastas neis mittekvaliteetse kütuse müüki 53 juhul. Kvaliteedinõuetele mittevastavat, enamasti nn pestud diislikütust avastasid tolliametnikud poolaasta jooksul erinevates hoiukohtades kokku 562 000 liitrit ning mittekvaliteetset bensiini kõrvaldati müügist kokku 374 000 liitrit. Ameti liikuvad kontrollrühmad kontrollisid maanteedel 10 509 korral keelatud erimärgistatud kütuse kasutamist sõidukeis ning avastasid rikkumise 304 sõiduki puhul.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing