Täna vastuvõetud uus riigieelarve ei arvestanud tööandjate ettepankutega

08. detsember 2004, 16:35

Tööandjate Keskliidu volikogu esimehe Enn Veskimägi sõnul ei arvesta vastuvõetud riigieelarve tööandjate ettepanekutega.

?Need prioriteedid millele meie tähelepanu juhtisime kuulati lihtsalt väga viisakalt ära ja lubati arvestada aga ei arvestatud. Meie ettepanek oli riigi kulusid koomamale tõmmata. Tegelikult aga avaliku sektori kulud kasvavad ja see on ettevõtjatele vastuvõetamatu. Teine asi on hariduse rahajaotus. Kutseharidus on endiselt alafinantseeritud ja ettevõtjate jaoks valus teema, sest pole haritud töötajaid,? tõi Veskimägi välja kaks peamist punkti, mida pole arvestatud eelarvet vastu võttes.
Tema sõnul on jäänud senised reformid, nii halduse kui ka hariduse vallas vaid sõnadeks.

Miks ettepanekuid ei arvestatud selle kohta arvab Veskimägi, et võibolla jäädi nende tegemisega natuke hiljaks ?Hakkasime liiga hilja tegutsema kuna saime eelarvele liiga hilja jaole. Küll on meil plaanis järgmise aasta eelarvega hakata stardihetkest tegelema,?
Mis puudutab Rahandusminister Taavi Veskimägi väidet, et uus eelarve on tööinimese eelarvega mis muudab töötamise tasuvamaks, siis Enn Veskimägi tööandjana on teist meelt. ?Riigisektoris, kus ohjeldamatult palku tõstetud on ilmselt täna tasuvam töötada. Meie oleme ikkagi sõltuvuses konkurentsist ja meil ei saa niimoodi talitada. See on see vahe,? sõnas Enn Veskimägi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing