• Jaga lugu:

  Novembris vähenes töötuse registreerimine

  Registreeritud töötute arv on aastaga vähenenud viiendiku võrra ? novembris otsis tööhõiveametite vahenduselt tööd ligi 33 000 töötut.

  Võrreldes oktoobrikuuga kasvas registreeritud töötute arv 0,6% ja eelmise aasta novembrikuuga vähenes 19,2%, teatas tööturuamet. Esmakordselt pöördus novembris tööhõiveametitesse 4 664 töötut, mis on 14,9% rohkem kui oktoobris ja 4,6% vähem kui aasta tagasi.
  Tööhõiveametite vahendusel tööd otsinud töötud moodustavad 4,0% Eesti elanikest vanuses 16 aastat kuni pensioniiga.
  Töötuse tase oli kõige kõrgem Ida-Virumaal, kus tööhõiveametis registreeriti töötuna 9,2% maakonna tööealisest elanikkonnast, ja Valgamaal, kus see näitaja oli 7,4%. Kõige vähem registreeriti töötuid Tartumaal (2,0%).
  Töötu abiraha said novembris 12 435 töötut, samapalju kui eelmisel kuul ja 29,3% vähem kui aasta tagasi. Kõige suurem abiraha saajate osakaal tööealistest elanikest oli Ida-Viru maakonnas (2,8%).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Pangaaktsiad upitasid Tallinna börsi järjekordse rekordini
Heas hoos pangaaktsiad aitasid täna Tallinna börsil sulguda ajaloo kõrgeimal tasemele 1740,5 punkti.
Heas hoos pangaaktsiad aitasid täna Tallinna börsil sulguda ajaloo kõrgeimal tasemele 1740,5 punkti.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Harjumatu transpordiviis tõmbab vedude hinda alla
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.