• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapanga ja Kalevi aktsia tulid alla

  Eile langesid Tallinna börsil järsult Hansapanga ja Kalevi aktsia hind.
  Hansapanga aktsia hind langes eile 2,24 protsenti, 143,17 kroonile. Aktsiaga tehti 59 tehingut ja 26,6 mln krooni käivet. Aktsia mõningane langus on loomulik nähtus, arvestades sel aastal toimunud hüsteerilist tõusu. Aastast 80protsendist tõusu on raske nimetada tagasihoidlikuks.
  Hansapanga Venemaa plaanid on huvitavad ja turg paistab põhjatu. Kui sealne turg on marginaalide põhjal nii atraktiivne, nagu räägitakse, tekib mul küsimus, miks pole keegi sellel turul jalga maha pannud. Kas aastaid Venemaal tegutsenud välispangad pole potentsiaaliga turgu märganud või hindavad nad riski (valesti) liiga kõrgeks? Võib-olla on kõrgete marginaalide taga ka kõrge risk. Eks Jukose ümber toimuv näitab päris hästi sealset ettevõtluskeskkonda, nii ettevõtete läbipaistvust (maksmata maksud) kui ka poliitilist riski. Senikaua, kuni Hansapanga tegevus on Venemaal marginaalne, on seda ka risk. Ilmselt kulub Hansapangal Venemaal aastaid, enne kui risk võib suureks minna. Seniks on Hansapank Balti pank.
  Kalevi aktsia hind kukkus eile 10,3 protsenti, 21,75 kroonile. Kalevi ajutine aktsia, mis varsti muutub Kalevi tavaaktsiaks, maksis 20,65 krooni. Kalevi mõlema aktsia käive oli kokku 0,44 mln krooni.
  Eesti Telekomi aktsia hind tõusis 0,14 protsenti, 109,68 kroonile. Aktsia käive oli tagasihoidlik (0,5 mln krooni), tehinguid tehti neli. Aastaga on Eesti Telekomi aktsia kallinenud 12,8 protsenti.
  Merko Ehituse aktsia hind kerkis 0,29 protsenti, 270,69 kroonile. Aktsiaga sooritati kümme tehingut ja tehti 2,6 miljonit krooni käivet. Merko Ehituse aktsia on aastaga tugevasti tõusnud (45,4 protsenti), kuid aktsia suur tõus kahvatub liideraktsia, Hansapanga aktsia kõrval.
  Merko Ehituse aktsiale kuluks ära fondiemissioon, nagu on seda sel aastal teinud Hansapank ja Kalev. Fondiemissioon aitaks parandada Merko Ehituse aktsia madalat likviidsust.
  Norma aktsia hind langes 0,32 protsenti, 98,57 kroonile. Käive ulatus 0,4 mln kroonini. Norma aktsia hind on aastaga tõusnud 5,1 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Kinni läinud panga omanikud jäid kohtus lõplikult kaotajaks
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.